1 Μαΐ 2013

Βάφουμε τα αυγά μας χωρίς χημικά με παραδοσιακό τρόπο!



Όλο και περισσότερες νοικοκυρές προτιμούν τους οικολογικούς τρόπους βαφής αυγών, για το Πάσχα. 
Αυτό είναι πολύ καλό γιατί δείχνει ότι έχουμε αρχίσει να αποκτάμε οικολογική συνείδηση αφ’ ενός,  αφ ετέρου με αυτόν τον τρόπο, περνάμε  τις παραδόσεις μας και στις επόμενες γενιές!



Για να πετύχουμε λοιπόν κόκκινα αυγά, θα βράσουμε τα αυγά με φλούδες από κρεμμύδια. Το χρώμα τους θα είναι ελαφρά προς το καφέ!

Για κατακόκκινα αυγά μπορούμε να τα βράσουμε με παντζάρια.

Για πράσινα αυγά θα τα βράσουμε με σπανάκι.

Για κίτρινα αυγά με σκόνη από κάρυ.

Για Πορτοκαλί με σκόνη από πάπρικα.

Σε όλες τις περιπτώσεις,  θα τα βράζετε μαζί  με ένα φλιτζανάκι του καφέ ξύδι, (αν είναι μπαλσάμικο τόσο το καλύτερο)!

Δεν θα παραλείψετε όταν κρυώσουν να κάνετε επάλειψη με ελαιόλαδο ώστε να είναι λαμπερά!


Καλή Επιτυχία!

Καλό Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου