Τα ρεβίθια είναι ένα παραδοσιακό φαγητό, πλούσιο φυτικές ίνες, σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C.
500
γρ. Ρεβίθια
1 φλυτζ. Καφέ Ρύζι μπόνετ
1 φλυτζ. Τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μέτρια καρότα κομμένα σε φέτες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
1 κουτ. γλυκ. Αλάτι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε
από το βράδυ τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό.
Την επομένη
μέρα ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική και τα αφήνουμε για
15 λεπτά μόνο!
Ξεπλένουμε
καλά!
Βάζουμε τα
ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με νερό και όταν πάρει βράση το νερό ξαφρίζουμε επειδή
θα βγάλουν αφρούς.
Στη
συνέχεια Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τον μαϊντανό,
το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε
μέσα το αλάτι και το ρύζι.
Δοκιμάζουμε
να είναι γευστικά και όταν έχουν βράσει στο επιθυμητό για μας σημείο ρίχνουμε
μέσα χυμό λεμονιού τόσο όσο να μας
αρέσει, συνήθως ένα λεμόνι μπορεί να είναι πολύ αν έχει αρκετό χυμό, γι΄ αυτό
δοκιμάστε όταν ρίξετε το μισό λεμόνι και προσθέστε αν δεν σας ικανοποιεί το
αποτέλεσμα.
Καλή
Επιτυχία!
Σίσυ Μ.
ΥΓ Αν τα ρεβίθια γνωρίζετε ότι βράζουν καλά, δεν
χρειάζεται να τα βάλετε με σόδα.
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου