Ένας υπέροχος σαρακοστιανός (και μη μεζές),
τον οποίο μπορούμε έχουμε σε βάζο στο ψυγείο μας και να "γεμίζει" με αρωματικές λεπτομέρειες τα τραπέζια μας!
Χταπόδι με ξιδάτο
Υλικά
1 μεγάλο Χταπόδι
ελαιόλαδο
ξύδι,αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και μόλις το νερό βράση, ρίχνουμε μέσα το χταπόδι.
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και περιμένουμε να βράσει όχι πολύ απλά να μην είναι πολύ σκληρό.
Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του και ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και πιπέρι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο βασιλικό ή ρίγανη φρέσκια.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά το χταπόδι με το μείγμα. Αφήνουμε να "ησυχάσει" και αν δεν σκεπάζει ολόκληρο το χταπόδι μας, θα προσθέσουμε περισσότερο ελαιόλαδο.
ΥΓ Αν μας αρέσει περισσότερο το λεμόνι από το ξύδι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε και για να μην παγώνει το ελαιόλαδο στο ψυγείο μας (αν μας ενοχλεί..) το αντικαθιστούμε με ηλιέλαιο, αλλά η γεύση του ελαιόλαδου δεν συγκρίνεται με τίποτα !
Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ.
τον οποίο μπορούμε έχουμε σε βάζο στο ψυγείο μας και να "γεμίζει" με αρωματικές λεπτομέρειες τα τραπέζια μας!
Χταπόδι με ξιδάτο
Υλικά
1 μεγάλο Χταπόδι
ελαιόλαδο
ξύδι,αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και μόλις το νερό βράση, ρίχνουμε μέσα το χταπόδι.
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και περιμένουμε να βράσει όχι πολύ απλά να μην είναι πολύ σκληρό.
Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του και ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και πιπέρι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο βασιλικό ή ρίγανη φρέσκια.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά το χταπόδι με το μείγμα. Αφήνουμε να "ησυχάσει" και αν δεν σκεπάζει ολόκληρο το χταπόδι μας, θα προσθέσουμε περισσότερο ελαιόλαδο.
ΥΓ Αν μας αρέσει περισσότερο το λεμόνι από το ξύδι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε και για να μην παγώνει το ελαιόλαδο στο ψυγείο μας (αν μας ενοχλεί..) το αντικαθιστούμε με ηλιέλαιο, αλλά η γεύση του ελαιόλαδου δεν συγκρίνεται με τίποτα !
Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου