18 Μαρ 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ : Μύδια σαγανάκι με ντομάτα!

Καλή Σαρακοστή,
Καλά Κούλουμα,
με μια απλή συνταγή! 

Υλικά

350 γρ Μύδια ψίχα
1/2 ξερό κρεμμύδι
500 γρ. ψιλοκομμένο ντομάτα
λάδι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μύδια καλά. Βάζουμε μια χαμηλή κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα μύδια.  Σοτάρουμε τα μύδια μέχρι να στεγνώσουν από το νερό που έχουν βγάλει. Τότε ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να σοταριστεί λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε για μισή ώρα ώστε να μείνουν τα μύδια σε σάλτσα μόνο.
Αν θέλουμε να είναι έντονα κόκκινα θα ρίξουμε μια κουταλιά πελτέ 15 λεπτά μετά την ντομάτα, όχι μαζί.
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου