11 Ιαν 2024

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ


 Υλικά

500 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ. και λίγο ακόμα για το πλάσιμο των ζυμαρικών μας. 

1 κ.γλ. Αλάτι 

250-300 ml. Νερό χλιαρό 


Για το σερβίρισμα 

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

Λίγο πιπέρι και 

Κοκκινιστό κρέας 


Εκτέλεση 


Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μας μέχρι να φτιάξουμε μία ωραία εύπλαστη ζύμη η οποία να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. 

Σκεπάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα για να ξεκουραστεί. 

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε αλεύρι σε όλο το ταψί και αρχίζουμε να φτιάχνουμε ένα-ένα τα ζυμαρικά μας. 


Στον πάγκο της κουζίνας, πλάθουμε τη ζύμη μας και την κόβουμε σε 6 κομμάτια. Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι και κάνουμε πλάθοντάς το,ένα μακρύ κορδόνι πάχους περίπου 1,5 εκατοστού. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κορδόνι ώστε να δημιουργηθούν κυβάκια  1Χ1 cm. 

Αυτά τα κυβάκια τα τοποθετούμε σε ένα σημείο του πάγου μας, στο οποίο έχουμε αλευρώσει καλά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφού τα κόψουμε όλα παίρνουμε ένα-ένα κομματάκι και κάνουμε ένα μακρόστενο πιτάκι το στρίβουμε και το τοποθετούμε μέσα στο ταψί που έχουμε αλευρώσει. 


Πρέπει να είναι αλευρωμένα καλά. 

Οταν τελειώσουμε όλα αυτά τα ζυμαρικά (αν χρειαστεί να ακουμπήσουμε το ένα πάνω στο άλλο γιατί δεν μας φτάνει στο ταψί, τότε θα πρέπει να αλευρώσουμε την κάτω σε σειρά πάλι για να μην κολλήσουν) τα αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον άλλη μισή ώρα να ξεκουραστούν πριν αρχίσουμε το βράσιμο.

Στη συνέχεια θα πάρουμε μία κατσαρόλα θα προσθέσουμε νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και όταν αρχίσει νερό να βράζει θα ρίξουμε περίπου το 1/3 από αυτά τα ζυμαρικά μέσα και θα τα βράσουμε για 5 6 λεπτά με μία τρυπητή κουτάλαβα σουρώνουμε και τα βάζουμε μέσα σε ένα άλλο ταψί μόλις τελειώσουμε το βράσιμο σε όλα μαστε ζυμαρικά τα περιχύνουμε με καυτό φρέσκο βούτυρο πιπέρι και τριμμένη  μυζήθρα. 


Σερβίρουμε με κοκκινιστό κρέας. 



Καλή Επιτυχία!!! 

Σισσυ Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου