Υλικά
1000 γρ. Κρέμα Γάλακτος (ζωική 35%)
1 κουτί ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ Γάλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή 2 βανίλιες
60 γρ. Αμύγδαλα χοντροκομμένα
2 κ.σ. Κακάο
3 κ.γλ. corn flour
Εκτέλεση
Χωρίζουμε την κρέμα γάλακτος σε δύο μέρη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη μισή κρέμα γάλακτος μαζί με ενάμιση κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
Μέσα στον κάδο του μίξερ τώρα θα τοποθετήσουμε το ζαχαρούχο γάλα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο κορν φλάουρ και θα χτυπήσουμε πάρα πολύ καλά, μέχρι να γίνει μία πολύ όμορφη κρέμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και μέσα σε αυτό προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ τη σαντιγί που έχουμε μέσα στο ψυγείο.
Σε αυτή τη φάση θα προσθέσουμε Το ξύσμα πορτοκαλιού ή τις βανίλιες και τα τριμμένα αμύγδαλα.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Μέσα σε ένα μπολ να πάρουμε το ένα μείγμα και θα προσθέσουμε το κακάο και θα ανακατέψουμε με μία μαρίζ.
Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα ψωμιού, τοποθετούμε χαρτί αντικολλητικό Και βάζουμε πρώτα το ένα μείγμα και μετά το άλλο.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη και θα είναι έτοιμο μετά από 4-5 ώρες.
Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ίδρυση μου ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου