Υλικά
1 kg Χάντρες κατεψυγμένες (φασόλια)
1 kg Σπανάκι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 gr Χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Μέσα σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο απλά να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Σοτάρουμε λίγο και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις χάντρες. Αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε το σπανάκι.
Θα αφήσουμε να βράσουν όλα μαζί άλλα 15 λεπτά περίπου.
Οι χάντρες μπορεί να είναι είτε φρέσκιες, ήδη κατεψυγμένες.
Αν είναι κατεψυγμένες ακολουθούμε την πιο πάνω διαδικασία.
Αν είναι ξερές, θα πρέπει πρώτα να τις βράζουμε για μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου και μόλις μαλακώσουν να αρχίσουμε την παραπάνω διαδικασία.
Αυτό ισχύει και για το σπανάκι.
Οταν είναι φρέσκο πλένουμε καθαρίζουμε και χρησιμοποιούμε τα φύλλα περισσότερο... αν είναι κατεψυγμένο θα προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα 5-6 φωλιές από το σπανάκι.
Δοκιμάζουμε το φαγητό μας, για αλατοπίπερο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή Επιτυχία !
Σίσσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου