ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού ½ Ελαιόλαδο ½ Ηλιέλαιο
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
½ ποτήρι Καλαμποκαλευρο
3 κ.γλ. baking powder
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
Ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι
1.000 γρ. Περίπου Αλεύρι Γ.Ο.Χ.
50 γρ. Σουσάμι για επικάλυψη
50 γρ. Ζαχαρη για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά ( εκτός από το σουσάμι και τη ζάχαρη που έχουμε για επικάλυψη) μέσα σε μία μεγάλη λεκάνη, ζυμώνουμε και με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Τοποθετούμε σε δύο πιάτα δίπλα μας, τη ζάχαρη που έχουμε για επικάλυψη και σε ένα άλλο το σουσάμι. Αυτά φυσικά είναι προαιρετικά, μπορούμε αν θέλουμε να μη βάλουμε καμία επικάλυψη ή να τα κάνουμε όλα με σουσάμι οπότε θα πάρουμε λίγο παραπάνω ή όλα με ζάχαρη όπως εμείς θέλουμε.
Πλάθουμε ένα ένα κουλουράκι το οποίο ακουμπάμε τιμή επιφάνεια πάνω στο νερό και απευθείας με ότι θέλουμε την επικάλυψη στο σουσάμι και στη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο με απόσταση γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για ένα τέταρτο περίπου.
Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου