Υλικά 500 γρ. Ταχίνι 370 γρ. Ζάχαρη 100 γρ. Νερό 70 γρ. Γλυκόζη (ή 1,5 κ.σ.) 1 βανιλίνη 70 γρ. Αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του χαλβά μας, θα πρέπει να έχουμε ζυγίσει / μετρήση όλα τα υλικά μας.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί γίνεται γρήγορα και δεν θα υπάρχει χρόνος να ζυγίζουμε και να παρασκευάζουμε ταυτόχρονα.
Θα χρειαστούμε ακόμα ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, μία σπάτουλα, ένα μπολ μεγάλο και μία φόρμα σιλικόνης (20εκ) για να βάλουμε το χαλβά μας.
Βάζουμε το χαλβά μέσα στο μπολ και το αφήνουμε δίπλα μας.
Μέσα στο τηγάνι θα βάλουμε το νερό τη ζάχαρη τη βανιλίνη και τη γλυκόζη.
Το τοποθετούμε το τηγάνι πάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια.
Με υπομονή θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να γίνεται πιο σκούρο δηλαδή να αρχίζει να γίνεται καραμέλα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενό του σιγά-σιγά μέσα στο μπολ με το ταχίνι ανακατεύοντας με τη σπάτουλα συνέχεια ώστε να απορροφηθεί.
δημιουργηθούν οι γνωστές "ίνες" στου χαλβά μας.
Σε αυτή τη φάση, μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα ή φουντούκια ή ότι άλλον ξηρό καρπό θέλουμε. Μπορούμε να κρατήσουμε λίγα αμύγδαλα και να τα τοποθετήσουμε στη βάση της φόρμας μας, ώστε να γίνει πιο εμφανίσιμος ο χαλβάς μας.
(Καλό είναι αν βάλουμε ξηρούς καρπούς πριν αρχίσουμε τη διαδικασία του χαλβά να το ζεστάνουμε μέσα σε ένα τηγάνι ώστε να αναδείξουν τα αρώματά τους.)
Τοποθετούμε το χαλβά μέσα στη φόρμα σιλικόνης που έχουμε επιλέξει και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Μια-δυο ώρες μετά ανάλογα με την εποχή είναι έτοιμος και μπορούμε να τον σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε κατά την παρασκευή του να προσθέσουμε σκόνη κακάο είτε σε ολόκληρο το μείγμα, είτε στο μισό και να τον κάνουμε σοκολάτας ή σοκολάτα βανίλια.
Καλή Επιτυχία !
Σίσσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου