(6-8 μερίδες )
Υλικά
1000 γρ. Ρεβίθια
6 -8 Μπούτια κοτόπουλου
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια μεγάλα χοντρό- κομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
10 βλαστούς Σέλερί κομμένο σε κομμάτια 1-2 εκατοστών
2 κ.γλ. Αλάτι
1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
Πιπέρι φρεσκο-τριμμενο
1 κ.γλ. κουρκουμά
Εκτέλεση
(Από την προηγούμενη ημέρα έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια σε νερό. )
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, μια κουταλιά του γλυκού αλάτι και τα βράζουμε για 1-1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν!
Όταν έχουν μαλακώσει τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ ταψί μαζί με λίγο από το νερό που έβραζαν, τόσο, όσο απλά να έχουν υγρασία, ώστε να μην στεγνώσουν στο φούρνο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το Σέλερί και τα σκόρδα. Όταν τά σοτάρουμε θα τα προσθέσουμε στο ταψί με τα ρεβίθια.
Προσθέτουμε τον κουρκουμά, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγο μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά!
Πλένουμε καλά μπούτια του κοτόπουλου προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα τοποθετούμε πάνω από τα ρεβίθια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ώρα σε φούρνο στους 170 C.
Μία ώρα μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο δοκιμάζουμε για το αλάτι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ξανά ψήνουμε για μισή ώρα, προσέχοντας πάντα τα ρεβίθια να είναι γλασέρά και να μην στεγνώσουν, αν δούμε ότι στεγνώνουν να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
Τα πέντε τελευταία λεπτά δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε τα κοτόπουλα να κάνουν κρούστα.
Καλή Επιτυχία και
Καλή όρεξη! !!!
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου