1 Ιουν 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΕΛΙΝΟΡΥΖΟ

Υλικά
1 Σελινοριζα
2 φλ.καφέ Ρύζι
3-4 Καρότα
2-3 Κρεμμυδάκια χλωρά
1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο
½ φλ.τσ. Μαϊντανό
2-3 Ώριμες ντομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι Κουρκουμά
Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σελινόριζα και την τρίβουμε στον τρίφτη. Πλένουμε και καθαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και το κόβουμε σε κομματάκια. Το ίδιο κάνουμε και για το χλωρό κρεμμύδι. Πλένουμε, καθαρίζουμε τις ντομάτες και αν χρειάζονται ξεφλούδισμα τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Πλένουμε το μαϊντανό και τα καρότα και  ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό ενώ τα καρότα τα κόβουμε σε φετούλες.
Αφού έχουμε όλα μας τα υλικά έτοιμα και καθαρισμένα, βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, ανάβουμε το μάτι στο μεγαλύτερο βαθμό μέχρι να κάψει λίγο το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε το χλωρό κρεμμύδι και τα καρότα, ανακατεύουμε ώστε να σοταριστούν λίγο.
Προσθέτουμε τη σελινόριζα  (κάνοντας ακριβώς το ίδιο, να το σοτάρουμε δηλαδή λίγο), τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό στο τέλος και αφήνουμε όλα τα υλικά μας να βράσουν πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε για το αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι.
Αφήνουμε να βράσει μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πριν σβησουμε τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Σερβίρεται με τυρί Φέτα!
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ  Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου