2-3 Ώριμες ντομάτες
4-5 πιπεριές
4-5 Μανιτάρια
300 γρ. κιλό φέτα
500 γρ. πένες
Λάδι – αλάτι – πιπέρι-κουρκουμάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λουρίδες 2-3 cm περίπου, τα μανιτάρια σε φέτες και τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια σαν να θέλουμε να κάνουμε σαλάτα.
Βάζουμε μέσα σε ένα ταψί τις πιπεριές και τα μανιτάρια και προσθέτουμε αλάτι και λάδι Ψήνουμε τα λαχανικά μας σε μέτριο φούρνο (180C) για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ταψί τις ντομάτες τις πένες αλάτι, πιπέρι κουρκουμά και την φέτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια.
Προσθέτουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και τρία ποτήρια νερό και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 C .
Ψήνουμε για τριάντα λεπτά περίπου, αλλά ενδιάμεσα ανακατεύουμε για να μην μας καεί, γιατί η του φούρνου είναι δυνατή. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Καλό είναι να έχουμε έτοιμο λίγο ζεστό νεράκι μήπως χρειαστεί (αν οι ντομάτες είναι ώριμες δεν θα χρειαστεί).
Δοκιμάζουμε το ζυμαρικό αν έχει γίνει και όχι την πιπεριά ή τη ντομάτα, αυτά τα λαχανικά θα «κρατάνε» λίγο και αυτό κάνει το φαγητό μας νόστιμο!
Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου