18 Μαρ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΑΡΜΕΛΟΛΟΥΛΟΥΔΑ


Υλικά
½ kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκια ξηρή μαγιά
1  αυγό
½  φλιτζανάκι του καφέ , γάλα εβαπορέ
½  φλιτζανάκι του καφέ, ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
Χλιαρό νερό
Μαρμέλάδα της αρεσκίας σας.

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα σκεύος βάζουμε την ζάχαρη,  λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε την ξηρή Μαγιά.  Ανακατεύουμε με το σύρμα και αφήνουμε 5-6 λεπτά τη Μαγιά να δράση. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι.
Στη συνέχεια Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά, με προσοχή μόνο στο νερό μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο περίπου. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα  και πλάθουμε ένα  μικρό φύλλο 20 περίπου εκατοστών. 
Απλώνουμε πάνω Μαρμελάδα. Τυλίγουμε και φτιάχνουμε ένα πούρο.
Γυρίζουμε τις άκρες προς το κέντρο.
Το τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα αντικολλητικο ταψί αλλά με τα γυρισμένα άκρα προς το ταψι.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τις δυο άκρες κατα μηκος προς το κέντρο ώστε δεξιά και αριστερά να έχουμε τέσσερα κομμάτια (το Κέντρο δεν το έχουμε  χαράξει).
Γυρίζουμε κάθε τμήμα ώστε να βλέπουμε την κομμενη πλευρά και να σχηματιστεί ενα όμορφο λουλούδι.
Ψήνουμε στους 175 C σε αέρα για 20-25 λεπτά περίπου.
Αντί για Μαρμέλάδα μπορούμε να βάλουμε και σοκολάτα ή πραλίνα ακόμα και γλυκό υου κουταλιού, Χωρίς όμως σιρόπια….

Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου