2 Φεβ 2017

Γλυκό Ψυγείου από τα περισσεύματα Κουραμπιέδων

Υλικα
½  λίτρο γάλα
3 Αυγά
75 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες


Εκτέλεση

Σε ένα Μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη το αλεύρι τα δυο ολόκληρα αυγά και από τα άλλα δύο μόνο τους κρόκους, τις βανίλιες και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι και λίγο από το κρύο γάλα μας.
Το υπόλοιπο θα το βάλουμε να ζεστάνει σε ένα κατσαρολάκι και θα ρίξουμε μέσα το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε με το σύρμα για να μην μας σβολιάσει μέχρι να πήξει.
Παίρνουμε 7 μικρά Μπολ και σπάμε μέσα κομμάτια κουραμπιέ σκεπάζουμε με λίγη κρέμα ξαναβάζουμε κομμάτια κουραμπιέ και πάλι κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα Βάζουμε στο ψυγείο.
Τα σερβίρουμε με σαντιγί και στολίζουμε με όποιο γλυκό του κουταλιού μας έχει περισσέψει
Σε κάθε μπολ θα σπάσουμε 2 κουραμπιέδες άρα για την συνταγή θα χρειαστούμε περίπου 15-20 ανάλογα με το μέγεθος.
Καλή Επιτυχία!

Σίσυ    Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου