Υλικά
1
λίτρο γάλα
1
φλιτζανάκια καφέ σιμιγδάλι ψιλό
1
½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη & λίγη ακόμα για πασπάλισμα των φύλλων
3
αυγά
1
βανίλιες
500-600
γρ αλεύρι για τα φύλλα
1
κουταλιά σούπας βούτυρο & για επάλειψη των φύλλων
Κανέλα
τριμμένη
Εκτέλεση
Μέσα
σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας
για να μην σβολιάσει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την βανίλια και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα αυγών-ζάχαρης
στο μείγμα γάλα-σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε
από τη φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα
να κρυώσει τελείως.
Στη
συνέχεια φτιάχνουμε τη ζύμη για τα φύλλα.
Μέσα
σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κ.γ. αλάτι και ρίχνουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό
μέχρι να φτιάξουμε μία λεία ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε 5-6 φύλλα.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια, πασπαλίζουμε
κάθε κομμάτι με ζάχαρη και κανέλλα, βάζουμε στο κέντρο μια μεγάλη
κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε
τα γαλατο-πιττάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
175 C για
μια ώρα περίπου.
Βγάζουμε
τα γαλατο-πιττάκια και πασπαλίζουμε με κανέλλα και ζάχαρη κρυσταλλική.
Τρώγεται
καλύτερα κρύα!
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ
Μ.
ΥΓ
: Προαιρετικά μπορούμε να αλείψουμε τα
γαλατο- πιττάκια μας με αυγό. Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε με ένα
πινέλο τα πιττάκια μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου