30 Μαρ 2015

Μοσχαράκι με λαχανικά και μπύρα

...από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



ΥΛΙΚΑ 2 κιλά μοσχάρι (νουά από σπάλα γιατί είναι πιο μαλακό-ζητήστε από τον κρεοπώλη να το περάσει σε δυχτάκι για να κρατήσει ωραίο σχήμα στο ψήσιμο) Ό φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 μεγάλα καρότα σε φέτες 2 πράσα σε φέτες 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι 1 μικρό μπουκάλι μπύρα 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το μοσχάρι από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί (για να μην πιτσιλάει στο σωτάρισμα). Στη συνέχεια, το αλατοπιπερώνουμε.

Τώρα, σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω-γύρω για να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές (προσοχή, δεν το τρυπάμε με πιρούνι γιατί θα χάσει τα υγρά του).
Όταν ροδίσει γύρω-γύρω, ρίχνουμε τα λαχανικά και το θυμάρι.
Αφού τα αφήσουμε 4-5 λεπτά να σωταριστούν, προσθέτουμε τον πελτέ και σβήνουμε με τη μπύρα.
Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό.

Έπειτα, το σκεπάζουμε καλά και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην τελευταία θέση και το ψήνουμε για 2 ½ ώρες.

Εάν θέλετε να πυκνώσει η σάλτσα του κρέατος, την βράζετε χωριστά από το κρέας, αφού ψηθεί, για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά για να γλασσάρει.
Επίσης, μπορείτε να βράσετε ρύζι στο ζουμί του ψητού και θα γίνει τέλειο!

Τέλος, κόψτε σε φέτες το μοσχάρι, βάλτε το σε πιατέλα και περιχύστε το με τη σάλτσα του. Σερβίρεται με ρύζι ή πουρέ.


Πηγή : fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου