18 Νοε 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ : Κυδώνι Γλυκό του κουταλιού *


Υλικά

1 κιλό κυδώνια
1 κιλό Ζάχαρη
2 Βανίλιες
2 Λεμόνια
1 Ξύλο Κανέλας
50 γρ.  αμύγδαλα καθαρισμένα

Εκτέλεση


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια από τις φλούδες και τα κουκούτσια. Προσοχή στο κέντρο είναι πιο σκληρά και αφαιρούμε και αυτά τα κομμάτια.
Ένα – ένα κυδώνι που καθαρίζουμε το ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη με νερό που έχουμε στύψει ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Τρίβουμε στον ειδικό τρίφτη που κόβει στικς  αν δεν έχουμε μπορούμε να τα κόψουμε με το χέρι αλλά είναι αρκετά κουραστικό, οπότε οπλιστείτε με υπομονή.

Αφού έχουμε τρίψει τα κυδώνια μας τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και ένα ποτήρι νερό να βράσουν.

Μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια) για 30 λεπτά περίπου και μετά ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού λεμόνι και δυναμώνουμε ώστε να δέσει το γλυκό μας.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις βανίλιες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζουμε τα βάζα μας.
Καλό είναι αυτό να γίνει όταν έχει κρυώσει τελείως για μόνο τότε θα δούμε αν είναι καλό το γλυκό μας. Αν για παράδειγμα είναι πολύ στεγνό… μπορούμε να το ξαναβράσουμε προσθέτοντας λίγο νερό για λίγα λεπτά, ή αν  είναι πολύ αραιωμένο να το βράσουμε για 10 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά !

Καλή Επιτυχία !
Σίσυ Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου