ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
• 1 αλεύρι φαρινάπ
• 1 γιαούρτι
• 1 βούτηρο βιτάμ
• 1 χούφτα τυρί τριμμένο (αντί για αλάτι)
Για τη γέμιση:
• 1 1/2 κ. σπανάκι φρέσκο
• 700 γρ. τυρί φέτα
• 1 φλ. τσαγιού άνιθο
• 1 φλ. τσαγιού κρεμμυδάκια φρέσκα
• 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 φλ. καφέ τραχανά
• 2 αυγά
• λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Αλατίζετε το σπανάκι και το στρίβετε γερά για να βγάλει το ζουμί του.
• Προσθέτετε όλα τα υλικά και αφού τα ανακατέψετε, στο τέλος προσθέτετε τα ήδη χτυπημένα αυγά. Ανακατεύετε.
• Παίρνετε λίγη ζύμη και ανοίγετε μικρό φύλλο και προσθέτετε με ένα κουτάκι όση γέμιση θέλετε. Διπλώνετε το φύλλο σε ρολό και πιέζετε τις άκρες, κλείνοντάς το για να μην βγεί η γέμιση.
• Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και αφού έχετε χτυπήσει ένα ασπράδι, τα αλείφετε για να πάρουν ωραίο χρώμα.
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου