9 Οκτ 2014

Παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής

Με Κοινή Απόφαση, την οποία υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο ομόλογός τους της Υγείας Μάκης Βορίδης (ΑΔΑ: ΒΔΜ4Θ-231), παραχωρείται στο Δήμο Καλαμάτας δωρεάν κατά χρήση το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας, επιφάνειας 2.136 τετρ. μέτρων. 

Η παραχώρηση ισχύει για χρονικό διάστημα 30 ετών, με αποκλειστικό σκοπό τη στέγαση όλων των Διοικητικών, Τεχνικών, Πολιτιστικών και Κοινωνικών λειτουργιών του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών του Προσώπων, σε συνέχεια – φυσικά – της παραχώρησης του παλαιού Νοσοκομείου, το οποίο θα αποτελέσει το νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.

Στην απόφαση σημειώνεται πως οι δαπάνες επισκευής, συντήρησης και λειτουργίας, καθώς και οι φόροι, τέλη και λογαριασμοί κοινής ωφέλειας του παραχωρούμενου ακινήτου θα επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου το Δήμο Καλαμάτας. Για κάθε ουσιώδη αλλαγή ή προσθήκη του κτηρίου θα ενημερώνεται, με την υποβολή αντίστοιχων τεχνικών σχεδίων και των απαιτούμενων οικοδομικών αδειών, το ΓενικόΝοσοκομείο Μεσσηνίας και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ως άνω παραχώρηση τελεί οι υπό τους παρακάτω όρους:
α) Της συνεχούς χρήσης του παραχωρούμενου κτηρίου για το σκοπό που
αναφέρεται παραπάνω και
β) της δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτου (οικοπέδου), εμβαδού 3.876 τ.μ. εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας προς την 6η ΥΠΕ.
Σημειώνεται πως ήδη έχει ληφθεί η με αριθμό 167/2013 (ΑΔΑ: ΒΕΑΘΩΕΕ-9ΩΒ) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχετικά με την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του Δήμου στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια με σκοπό την ίδρυση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. Το οικόπεδο, εμβαδού 3.876 τ.μ., βρίσκεται στην Καλαμάτα, στο Ανατολικό Κέντρο (παλιό Στρατόπεδο), βορείως του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αρκάδων.
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΠΡΩΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ
Επισημαίνεται πως ήδη ο χώρος του κτηρίου της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής έχει περιφραχθεί και καθαρισθεί από το Δήμο Καλαμάτας.
Η μετασκευή της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, με διευρυμένη λειτουργία στη διάρκεια της ημέρας, θα γίνει με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως συνέβη και με τη μετατροπή του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου σε διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.
Στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής θα στεγασθούν όλες οι δομές Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται βοηθώντας το συνάνθρωπο της ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου