ΥΛΙΚΑ:
• 2 κουβερτούρες (250γρ.)
• 1 lt γάλα
• 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
• 6 αυγά
• ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
• ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
• 2 βανίλιες
• 50 γρ. βούτυρο
• ½ κιλό φύλλο κρούστας
• βούτυρο για τα φύλλα
ΣΙΡΟΠΙ
• 1½ ποτήρι ζάχαρη
• 1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ρίχνετε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί λίγο.
• Ρίχνετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
• Ρίχνετε και τις βανίλιες και το χυμό πορτοκαλιού.
• Χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνετε και αυτά πριν αρχίσει και ζεστάνει πολύ το γάλα.
• Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
• Όταν δέσει η κρέμα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού.
• Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθεί.
• Αλείφετε το ταψί και στρώνετε ένα-ένα φύλλο.
• Στρώνετε τα μισά φύλλα κάτω.
• Ρίχνετε την κρέμα και μετά στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα από πάνω.
• Ψήνετε στους 200οC 45΄ περίπου.
• Φτιάχνετε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα να βράζουν για 3΄.
• Ρίχνετε ενώ το γαλακτομπούρεκο είναι χλιαρό.
Καλή σας απόλαυση!
• 2 κουβερτούρες (250γρ.)
• 1 lt γάλα
• 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
• 6 αυγά
• ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
• ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
• 2 βανίλιες
• 50 γρ. βούτυρο
• ½ κιλό φύλλο κρούστας
• βούτυρο για τα φύλλα
ΣΙΡΟΠΙ
• 1½ ποτήρι ζάχαρη
• 1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ρίχνετε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί λίγο.
• Ρίχνετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
• Ρίχνετε και τις βανίλιες και το χυμό πορτοκαλιού.
• Χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνετε και αυτά πριν αρχίσει και ζεστάνει πολύ το γάλα.
• Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
• Όταν δέσει η κρέμα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού.
• Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθεί.
• Αλείφετε το ταψί και στρώνετε ένα-ένα φύλλο.
• Στρώνετε τα μισά φύλλα κάτω.
• Ρίχνετε την κρέμα και μετά στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα από πάνω.
• Ψήνετε στους 200οC 45΄ περίπου.
• Φτιάχνετε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα να βράζουν για 3΄.
• Ρίχνετε ενώ το γαλακτομπούρεκο είναι χλιαρό.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου