ΥΛΙΚΑ:
• 1 1/2 κιλό κάστανα
• 1 1/2 κιλό ζάχαρη
• λίγο αλάτι
• 4 ποτήρια του νερού νερό
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε - χωρίς να λιώσουν.
• Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.
• Σε κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε σε μέτριο σιρόπι.
• Το κρυώνετε, και βάζετε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.
• Την επόμενη τα βράζετε για 5 λεπτά.
• Τα κρυώνετε πάλι και αφαιρείτε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτετε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
• Το βράζετε μέχρι να δέσει.
• Ξαναρίχνετε τα κάστανα και τα αφήνετε 2-3 ώρες να τραβήξουν.
Καλή σας απόλαυση!
• 1 1/2 κιλό κάστανα
• 1 1/2 κιλό ζάχαρη
• λίγο αλάτι
• 4 ποτήρια του νερού νερό
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε - χωρίς να λιώσουν.
• Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.
• Σε κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε σε μέτριο σιρόπι.
• Το κρυώνετε, και βάζετε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.
• Την επόμενη τα βράζετε για 5 λεπτά.
• Τα κρυώνετε πάλι και αφαιρείτε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτετε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
• Το βράζετε μέχρι να δέσει.
• Ξαναρίχνετε τα κάστανα και τα αφήνετε 2-3 ώρες να τραβήξουν.
Καλή σας απόλαυση!
Περισσότερα: mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου