26 Δεκ 2013

Συνταγή για ελαφρύ γλυκό τηγανιτό ανανά

Συνταγή για ελαφρύ γλυκό τηγανιτό ανανά

1 ώριμος ανανάς
250 γρ.τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή εναλλακτικά φιλαδέλφια, γιαούρτι, κατίκι δομοκού)
20 ml λικέρ (κατά προτίμηση Grand Marnier)
1 κ.σ. μέλι



Ξεφλουδίζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε 6 ροδέλες και αφαιρούμε το κεντρικό σκληρό μέρος του με μεταλλικό φορμάκι ή κυκλικά με το μαχαίρι. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις φέτες του ανανά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα βάζουμε σε κάθε πιάτο δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα, σε απόσταση τη μια από την άλλη.
Σβήνουμε τον ανανά με το λικέρ και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ που περιέχει, σερβίρουμε δύο ροδέλες σε κάθε πιάτο, πάνω από τις μπαλίτσες του τυριού. Περιχύνουμε με το μέλι και έτοιμο!



Πηγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου