ΥΛΙΚΑ:
• 300γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
• 125γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα (χοντροκομμένα)
• 110γρ. ζάχαρη άχνη
• 500γρ αλεύρι
• 1/2 κ.γ. μπέικιν
• 160γρ. κουβερτούρα λιωμένη
• 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
Για γλάσο
• κουβερτούρα
• γάλα
• κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτετε τα αμύγδαλα και την λιωμένη κουβερτούρα.
• Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και μετά τα προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το κονιάκ.
• Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. και κόβετε στα σχήματα που θέλετε με κουπ πατ. (Αν δεν έχετε κουπ πατ, πλάθετε με τον κλασικό τρόπο τους κουραμπιέδες ή χρησιμοποιείτε το χείλος ενός ποτηριού για κουπ πατ).
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
• Όταν κρυώσουν μπορείτε να τους αλείψετε με γλάσο που έχετε φτιάξει αναμειγνύοντας λιωμένη κουβερτούρα με λίγο γάλα και κονιάκ ή και σκέτη λιωμένη κουβερτούρα.
Οι σοκολατένιοι κουραμπιέδες είναι έτοιμοι! Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου