ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. βούτυρο φρέσκο
-4 αβγά
-100 γρ. ζάχαρη
-500 γρ. αλεύρι
-150 γρ. αμυγδαλόψιχα
-ροδόνερο
-ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Xτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα, το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και στο τέλος την αμυγδαλόψιχα.
• Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και πλάθετε μικρές μπουκιές σε μέγεθος καρυδιού.
• Τις βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 170ºC για 15-20 λεπτά περίπου.
• Βγάζετε τους κουραμπιέδες, τους ραντίζετε με το ροδόνερο και τους πασπαλίζετε με την άχνη.
• Tους τοποθετείτε σε μικρά μπολάκια και τα τυλίγετε με ζελατίνα.
Πηγή: mothersblog.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου