ΥΛΙΚΑ:
• 3 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
• 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
• λίγο αλάτι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• 9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
• 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι σόδα
• 100 γραμμάρια καρυδόψυχα
• 1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη
• ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
• 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
• 1φλ. νερό
• 3 φλ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Χτυπάτε πρώτα την ζάχαρη με το λάδι και μετά προσθέτετε όλα τα υγρά.
• Τέλος ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα μαζί και το αλεύρι εκτός τα καρύδια.
• Τα ψήνετε στους 180° Κελσίου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο σας) εκεί που ψήνετε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο.
• Το σιρόπι, αφού πάρει βράση, χαμηλώνετε το μάτι και το αφήνετε περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι.
• Όπως βγαίνουν από το φούρνο τα μελομακάρονα, να έχετε έτοιμο το σιρόπι για να τα περιχύσετε όπως είναι στο ταψί. Τα αφήνετε κάνα μισάωρο και μετά τα γυρνάτε από την άλλη.
• Τρίβετε τα καρύδια και πασπαλίζετε μ' αυτά τα μελομακάρονα στο τέλος, αφού τα έχετε μελώσει.
Τα μελομακάρονά σας είναι έτοιμα για κατανάλωση! Καλή σας απόλαυση
Πηγή: mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου