21 Δεκ 2013

Συνταγή για εύκολο και πεντανόστιμο καταΐφι!

Συνταγή για εύκολο και πεντανόστιμο καταΐφι!

ΥΛΙΚΑ:
  • ½ κιλό καταΐφι
  • 3 φλιτζ. (του τσαγιού) αμύγδαλα (κοπανισμένα)
  • Ανθόνερο
  • 2 κουτ. κανέλα
  • Λάδι , Ζάχαρη , Βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. νερό
  • Χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με την κανέλα και λίγο ζάχαρη και ανθόνερο
για να δημιουργήσετε την γέμιση.
• Παίρνετε ένα κομμάτι από το καταϊφι και ενώνετε τις δύο άκρες.
• Bάζετε λίγη γέμιση στη μέση και στη συνέχεια το τυλίγετε σε ρολό.
• Όταν τυλίξετε όλο το καταΐφι το βάζετε σε ένα πιρέξ ή ταψί βουτυρωμένο .
• Ρίχνετε από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι και έπειτα το ψήνετε
για 30 λεπτά περίπου στους 190 βαθμούς.
• Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν ψηθεί το καταϊφι περιχύνετε με ζεστό σιρόπι
και το σκεπάζουμε να μαλακώσει.


Το καταΐφι είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!

Πηγή: mothersblog.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου