ΥΛΙΚΑ:
- ½ κιλό καταΐφι
- 3 φλιτζ. (του τσαγιού) αμύγδαλα (κοπανισμένα)
- Ανθόνερο
- 2 κουτ. κανέλα
- Λάδι , Ζάχαρη , Βούτυρο
- 4 φλιτζ. ζάχαρη
- 3 φλιτζ. νερό
- Χυμό λεμονιού
• Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με την κανέλα και λίγο ζάχαρη και ανθόνερο
για να δημιουργήσετε την γέμιση.
• Παίρνετε ένα κομμάτι από το καταϊφι και ενώνετε τις δύο άκρες.
• Bάζετε λίγη γέμιση στη μέση και στη συνέχεια το τυλίγετε σε ρολό.
• Όταν τυλίξετε όλο το καταΐφι το βάζετε σε ένα πιρέξ ή ταψί βουτυρωμένο .
• Ρίχνετε από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι και έπειτα το ψήνετε
για 30 λεπτά περίπου στους 190 βαθμούς.
• Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν ψηθεί το καταϊφι περιχύνετε με ζεστό σιρόπι
και το σκεπάζουμε να μαλακώσει.
Το καταΐφι είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!
Πηγή: mothersblog.gr
για να δημιουργήσετε την γέμιση.
• Παίρνετε ένα κομμάτι από το καταϊφι και ενώνετε τις δύο άκρες.
• Bάζετε λίγη γέμιση στη μέση και στη συνέχεια το τυλίγετε σε ρολό.
• Όταν τυλίξετε όλο το καταΐφι το βάζετε σε ένα πιρέξ ή ταψί βουτυρωμένο .
• Ρίχνετε από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι και έπειτα το ψήνετε
για 30 λεπτά περίπου στους 190 βαθμούς.
• Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν ψηθεί το καταϊφι περιχύνετε με ζεστό σιρόπι
και το σκεπάζουμε να μαλακώσει.
Το καταΐφι είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!
Πηγή: mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου