Για αρχή, νομίζω, ότι όλοι τους αποδεχόμαστε, και με το παραπάνω μάλιστα, προκειμένου να γίνουμε -τι άλλο;- δοκιμαστές σοκολάτας! Μάλιστα, αυτό είναι το πιο γλυκό επάγγελμα του μέλλοντος ή ένα τρόπον τινά επάγγελμα του ονείρου για τον καθένα!
Γιατί υπάρχει καλύτερο από το να δοκιμάζεις όσες σοκολάτες θέλεις και να πληρώνεσαι γι’ αυτό! Και δεν χρειάζεται, βέβαια, να είσαι φανατικός της σοκολάτας (ποιος δεν είναι άλλωστε;), αφού απλούστατα γίνεσαι στην πορεία. Αφού, όταν απλώνονται μπροστά σου όλων των ειδών οι σοκολάτες, το λιγότερο… πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά!!!
Μαύρες, άσπρες, με αμύγδαλα ή με φουντούκια, πώς να αντισταθείς στον πειρασμό; Κι όταν αυτή είναι η δουλειά σου, τότε έχεις και το… άλλοθι! Στη Βρετανία, μάλιστα, η 53 κ. Sue Stone κάνει τη δουλειά αυτή για περισσότερα από 27 χρόνια, ενώ έχει καταναλώσει τόνους σοκολάτας, μερικές φορές πάνω από 20 ποικιλίες την ημέρα!
Στη Γαλλία, επίσης, αλλά και στην Ελβετία αρκετοί είναι αυτοί που ασχολούνται με το πιο «γλυκό» επάγγελμα του κόσμου, αποκαλύπτοντας ότι «τρως καθημερινά πολλή σοκολάτα αλλά περπατάς και πολλά χιλιόμετρα σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής», γεγονός που βοβηθάει στο να διατηρήσεις τη γραμμή σου!
Πέρα από όλα αυτά πάντως, ένας δοκιμαστής σοκολάτας πρέπει να έχει εμπειρία και γνώσεις γύρω από το τεράστιο «κεφάλαιο σοκολάτα», αν και όλα… βρίσκονται με λίγη προσπάθεια παραπάνω αν είναι να χάνεσαι και να «βουτάς» καθημερινά στον πιο γλυκό πειρασμό του κόσμου! Μήπως να το ξανασκεφτώ;
Πηγή : perierga
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου