10 Νοε 2013

ΜΑΡΙΝΑΡΑ ή ΜΑΡΙΝΑΔΑ

bbq παϊδάκιαΥλικά

2 κουταλιές της σούπας Μέλι
3 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
½ φλιτζάνι τσαγιού Ξύδι
½ φλιτζάνι τσαγιού Λεμόνι
½ φλιτζάνι τσαγιού Πορτοκάλι
½ φλιτζάνι τσαγιού Κρασί κόκκινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½  κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½  κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
½  Λεμόνι
½  Πορτοκάλι
Νερό


Υλικά

Παίρνουμε μια λεκάνη και βάζουμε το μέλι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο  χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.   Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά με ένα ποτήρι νερό ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα το κρέας μας, αφού το έχουμε πλύνει πολύ καλά και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί.
Αφήνουμε το κρέας μέσα στη μαρινάρα μας τουλάχιστον δύο ώρες.
Αν θέλουμε μπορούμε να το ψήσουμε μέσα σε ταψί που θα βάλουμε το κρέας  και τη μαρινάρα μας, αν είναι αρκετή μπορούμε να βάλουμε 2-3 φλιτζάνια και  να προσθέτουμε αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Καλή Επιτυχία! 
Σίσυ Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου