ΥΛΙΚΑ
½ κιλό αλεύρι
που φουσκώνει μόνο του
240 γρ άχνη ζάχαρη
100 ml γάλα
50 βούτυρο
100 γρ. ηλιέλαιο
1 αυγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 7-8 γρ
πραλίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ηλιέλαιο, το βούτυρο -που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου (αν είναι παγωμένο να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα) – σε ένα μπολ μαζί με τα 2/3 της ζάχαρης, το αυγό και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το ηλιέλαιο, το βούτυρο -που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου (αν είναι παγωμένο να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα) – σε ένα μπολ μαζί με τα 2/3 της ζάχαρης, το αυγό και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και αφού ανακατέψουμε καλά,
ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Την αφήνουμε στην
άκρη για 15 λεπτά και στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 12
μπαλάκια.
Παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι ανοίγουμε με τον πλάστη
ένα-ένα χοντρό φύλλο βάζουμε στη μέση μια κουταλιά της σούπας πραλίνα κλείνουμε
με το χέρι μας, φτιάχνοντας ένα πιτάκι.
Λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί και τοποθετούμε
ένα-ένα πιτάκι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος το ταψί σκεπασμένο με μια καθαρή
πετσέτα για μια ώρα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο τα ψωμάκια μας!
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 C
Όταν τα βγάζουμε τα αφήνουμε για λίγο και στη συνέχεια
τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη όσο είναι ακόμα ζεστά!
Μπορούμε αν θέλουμε αντί για πραλίνα να βάλουμε ένα
κομμάτι σοκολάτας της αρεσκείας μας στην μέση σε κάθε μπαλάκι.
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου