ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 250 γραμ. βούτυρο και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζάχαρη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού λιώσουν προσθέτουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά με μια βανίλια.
Τα προσθέτουμε στο μίγμα και ρίχνουμε 1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ανακατεύοντας συνεχώς.
Παράλληλα ετοιμάζουμε και το σιρόπι έτσι ώστε να έχει κρυώσει όταν βγει το γλυκό από το φούρνο.
Τέλος βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν το βγάλουμε το σιροπιάζουμε και το σερβίρουμε!
- 250 γραμ. βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βραστό νερό
- ¾ του φλιτζανιού κακάο
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 δόση σιρόπι (1 κούπα ζάχαρη και 2 κούπες νερό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 250 γραμ. βούτυρο και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζάχαρη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού λιώσουν προσθέτουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά με μια βανίλια.
Τα προσθέτουμε στο μίγμα και ρίχνουμε 1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ανακατεύοντας συνεχώς.
Παράλληλα ετοιμάζουμε και το σιρόπι έτσι ώστε να έχει κρυώσει όταν βγει το γλυκό από το φούρνο.
Τέλος βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν το βγάλουμε το σιροπιάζουμε και το σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου