20 Οκτ 2013

Πανάκριβο τσάι από… περιττώματα «πάντα»!

Ευαγγελία Αναστασάκη
Ο An Yanshi ξεκίνησε πρόσφατα ένα μεγαλεπήβολο επιχειρηματικό σχέδιο που ευελπιστεί να του αποδώσει κέρδος πολλών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Μετά από ένα σεμινάριο που παρακολούθησε το περασμένο καλοκαίρι, έμαθε κάτι που δεν γνώριζε: Τα ζώα «πάντα» απορροφούν μόνο το 30% από τις τροφές που τρώνε, ενώ το υπόλοιπο 70% αποβάλλεται από τα περιττώματά τους.
 perierga.gr - Πανάκριβο τσάι από... περιττώματα "πάντα"!
Κι αν αναρωτιέστε τώρα τι σημασία έχει αυτό για τον Κινέζο καθηγητή καλλιγραφίας, μάλλον πρέπει να σκεφτείτε περισσότερο επιχειρηματικά! Η απάντηση είναι απλή: Τα «πάντα» τρέφονται ως επί το πλείστον με φύλλα μπαμπού, ένα φυτό που -όπως έχει αποδειχτεί από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει παγκόσμια- περιέχει πολλές αντικαρκινικές ουσίες.
perierga.gr - Πανάκριβο τσάι από... περιττώματα "πάντα"!
Ο κ. Yanshi, λοιπόν, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα κόπρανα των «πάντα» ως αποκλειστικό φυσικό λίπασμα στις φυτείες πράσινου τσαγιού που διαθέτει, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη μεγάλη ευεργετική δράση του εν λόγω τσαγιού στην καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς θα αποκτήσει διπλάσσιες αντικαρκινικές ιδιότητες.
perierga.gr - Πανάκριβο τσάι από... περιττώματα "πάντα"!
Μάλιστα έσπευσε στο Πανεπιστήμιο Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας για να πατεντάρει την ιδέα του. «Δεν γνωρίζω ακόμη τη γεύση που θα έχει το τσάι αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα κοστίζει ακριβά», είπε σε δήλωσή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.  Πολλοί ειδικοί, ωστόσο, αντικρούουν τη θεωρία του ως »ψευδοεπιστημονική», επιζητώντας περισσότερες αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. 
perierga.gr - Πανάκριβο τσάι από... περιττώματα "πάντα"!
Το πανάκριβο τσάι του κ. Yanshi αναμένεται να κοστίζει περίπου  35.000 δολάρια για μόλις 500 γραμμάρια από την «πολυαναμενόμενη» ανοιξιάτικη σοδειά του,  ποσό αστρονομικό για τσάι ανά τον κόσμο. Η μυρωδιά του πάντως ελπίζουμε να είναι καλή!
perierga.gr - Πανάκριβο τσάι από... περιττώματα "πάντα"! 

Πηγή :  perierga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου