10 Αυγ 2013

Πολιτικός στην Αυστραλία αποκάλεσε το Ισλάμ «χώρα»

 
Απέσυρε την υποψηφιότητά της για τις αυστραλιανές εκλογές με το εθνικιστικό κόμμα «One Nation», η Στέφανι Μπάνιστερ, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή ύστερα από την γκάφα που έκανε χαρακτηρίζοντας ως «χώρα» το Ισλάμ.

Το κόμμα επιβεβαίωσε ότι η Μπάνιστερ δεν διεκδικεί πλέον την έδρα του Ράνκιν στο Κουίνσλαντ.
Ο ηγέτης του κόμματος Τζιμ Σάβατζ δήλωσε ότι η Μπάνιστερ δεν απομακρύνθηκε, αλλά η ίδια αποφάσισε να αποσυρθεί ύστερα από απειλές και επικριτικά σχόλια που δέχτηκε.

Η 27χρονη έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων ύστερα από τις αλλεπάλληλες γκάφες της στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Seven.

«Δεν είμαι αντίθετη στο Ισλάμ ως χώρα, αλλά θεωρώ ότι οι νόμοι τους δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτοί εδώ στην Αυστραλία», είπε η Μπάνιστερ.
Η ίδια υποστήριξε ότι το 2% των Αυστραλών «πιστεύουν στο χαράμ», εννοώντας το Κοράνι.

Πρότεινε την απαγόρευση του κρέατος «χαλάλ» (δηλαδή από αρνί ή μοσχάρι, συνήθως, του οποίου η σφαγή έχει γίνει τελετουργικά με τις ευλογίες του ιμάμη), αλλά είπε ότι οι τροφές κόσερ θα πρέπει να επιτρέπονται στους Εβραίους. 

«Οι εβραίοι δεν πιστεύουν στο χαράμ, έχουν την δική τους θρησκεία που πιστεύει στον Ιησού Χριστό», είπε.

Επίσης περιέγραψε το εθνικό πρόγραμμα ασφάλισης ατόμων με αναπηρίες, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ το 2016, ως ένα «πρόγραμμα που φαίνεται να λειτουργεί επί του παρόντος».

Την Πέμπτη, η Μπάνιστερ δήλωσε στα ΜΜΕ ότι αισθάνεται πως παρερμηνεύτηκαν τα σχόλιά της προκειμένου να φανεί η ίδια ως ανόητη και εξήγησε ότι ήθελε να πει ισλαμικές χώρες και το διόρθωσε πολλές φορές αλλά οι διορθώσεις της κόπηκαν στο μοντάζ. 

Πηγή newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου