5 Αυγ 2013

Γεμιστά Καλαμάρια με Κοτόπουλο και Φυστίκια

Για 6 άτομα
* 6 μεγάλα καλαμάρια
* 400 γρ. ψητό κοτόπουλο στήθος
* 2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο βασιλικό
* 1 φλιτζ. άσπρο ξηρό κρασί
* 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
* 1 φλιτζ. καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης
* 2 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
* 2 κουτ. γλυκ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (τσάιβς)
* 2 κουτ. γλυκ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
* 2 κουτ. γλυκ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
* 2 κουτ. σουπ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
* 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1 κρεμμύδι
   Αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε στο μπλέντερ το στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο, το 1 κουταλάκι μουστάρδας, το σχοινόπρασο, τα μανιτάρια, το μαϊντανό, το εστραγκόν, τα φιστίκια, το κρασί, το βασιλικό και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Τέλος, ρίχνουμε την ψίχα ψωμιού και το αλατοπίπερο. Γεμίζουμε με κουταλάκι τα καθαρισμένα καλαμάρια με το μίγμα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε τα καλαμάρια σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε για 25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες, τα κόβουμε σε φέτες και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Σάλτσα
Βράζουμε το ζωμό από τα καλαμάρια με το κρεμμύδι. Τον αφήνουμε να εξατμιστεί και να απομείνει περίπου ο μισός, βγάζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 1 κουταλάκι μουστάρδα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις φέτες των ζεστών καλαμαριών. Συνοδεύουμε με λαχανικά ατμού.


Πηγή :fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου