Υλικά (Για 4 άτομα)
½ κιλό γίγαντες
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
1 κιλό ντομάτες
3 κλωνιά σέλινο
1 πράσο
3 σκελίδες σκόρδο
Ύ φλιτζ.λάδι
2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτα
αλάτι-πιπέρι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε τόσο νερό όσο να τους σκεπάζει τελείως.
Την άλλη μέρα, αν έχουν
απορροφήσει το νερό τους προσθέτετε και άλλο. Τους βράζετε ½ ώρα περίπου
σε μέτρια φωτιά. Τους σουρώνετε, αλλά κρατάτε το ζουμί τους.
Τους αδειάζετε σε μεγάλο
ταψί, προσθέτετε τις ντομάτες λιωμένες, τον πελτέ, το κρεμμύδι ξυσμένο,
το καρότο σε λεπτές φετούλες, το σέλινο, το σκόρδο και το πράσο
ψιλοκομμένα, το λάδι και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε καλά, ρίχνετε
ένα ποτήρι από το ζουμί που εβρασαν και τους ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο 200 °C για 1- 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Αν δείτε ότι έχουν
απορροφήσει όλο το ζουμί τους, προσθέτετε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Τους σερβίρετε σε πιατέλα ζεστούς ή κρύους.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 1 φύλλο δάφνης και 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη.
Πηγή :fe-mail
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου