20 Ιουλ 2013

«Ομοφοβικοί, εξτρεμιστές και φασίστες θα μου γλείφουν τον κ...»


Η Ίνα Σεβτσένκο, ιδρύτρια της φεμινιστικής οργάνωσης Femen που έχει πολλές φορές τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας με τις ακραίες δράσεις της, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους Γάλλους καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν το νέο γραμματόσημο της Μαριάν, του συμβόλου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η επιλογή ανάμεσα στα πολλά σχέδια που κατατέθηκαν ανατέθηκε σε μαθητές λυκείου που ανέδειξαν τα τρία καλύτερα κατά την άποψή τους, και στη συνέχεια ο πρόεδρος Ολάντ επέλεξε ένα από τα τρία το οποίο αποκαλύφθηκε ανήμερα των εορτασμών για την Ημέρα της Βαστίλλης. «Για όλους όσοι ζητούν να μάθουν το μοντέλο στο οποίο βασίστηκε η Μαριάν, είναι ένα κράμα πολλών γυναικών αλλά κυρίως της Ινα Σεβτσένκο», αποκάλυψε στο twitter ο ένας από τους δύο καλλιτέχνες, o Ολιβιέ Σιαπά. 

Η αποκάλυψη προκάλεσε μεικτές αντιδράσεις στους Γάλλους πολίτες, ωστόσο η ίδια η Σεβτσένκο, που έχει ζητήσει άσυλο στη Γαλλία, έδειξε να το χαίρεται. 

«Η Femen είναι πάνω στο γαλλικό γραμματόσημο», έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter. «Τώρα οι ομοφοβικοί, οι εξτρεμιστές και οι φασίστες θα πρέπει να μου γλείφουν τον κ… κάθε φορά που θέλουν να στείλουν κάποιο γράμμα».
Πηγή newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου