...από την
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά • 1.200 γραμμ. πατάτες • 500 γραμμ. κολοκύθα κίτρινη (εναλλακτικά, κολοκυθάκια και καρότα) • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 1 πράσο ψιλοκομμένο • 250 γραμμ. φέτα • 250 γραμμ. ανθότυρο • 4 μεγάλα αυγά • 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό • 2 φλιτζ. φρέσκο γάλα • Άνηθο, μαϊντανό • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες και την κολοκύθα. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
2. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
3. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 45΄, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει το σουφλέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε.
Μερίδες 8 Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Πηγή :fe-mail
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου