Οι πίτες είναι από τα εύκολα σνακ που τρώνε τα παιδιά ενώ
μπορείτε με λίγη φαντασία και ελάχιστα υλικά να κάνετε διάφορες
παραλλαγές ώστε να μην βαριούνται τις ίδιες γεύσεις.
Δοκιμάστε να φτιάξετε μια τυρόπιτα χωρίς φύλλο!
ΥΛΙΚΑ
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι
- 250 γρ. φλιτζάνια γάλα
- 3 αβγά
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κούπες διαφορετικά τυριά
- Δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο κι εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι. Έπειτα ρίχνουμε στο μίγμα τα αβγά (χτυπημένα) και το γιαούρτι. Στο τέλος κι αφού έχει ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα τυριά και τον δυόσμο. Το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τυρί για να κάνει κρούστα. Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρει ροδοκόκκινο χρώμα!
ΥΛΙΚΑ
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι
- 250 γρ. φλιτζάνια γάλα
- 3 αβγά
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κούπες διαφορετικά τυριά
- Δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο κι εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι. Έπειτα ρίχνουμε στο μίγμα τα αβγά (χτυπημένα) και το γιαούρτι. Στο τέλος κι αφού έχει ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα τυριά και τον δυόσμο. Το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τυρί για να κάνει κρούστα. Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρει ροδοκόκκινο χρώμα!
Πηγή: http://www.mothersblog.gr/fae-paidi-moy/item/7733-yperohi-tyropita-me-aroma-dyosmoy#ixzz2WfD9lA6M
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου