1 Μαΐ 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ : Μμμμ… γαρίδες σε σουβλάκι!


ΥΛΙΚΑ
 
• 12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες (αφήνουμε μόνο την ουρά)
• 12 φρέσκα μεγάλα μανιτάρια
 


Για τη μαρινάδα:
• 1/3 της κούπας μέλι
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• ¼ κούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
• 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 σκελίδα σκόρδο
 

Για τη σάλτσα:
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
• 1 μεγάλη φρέσκια τομάτα
• ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
• ½ κούπα ρύζι μπασμάτι (βρασμένο έτοιμο)


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ μαρινάρουμε τα μανιτάρια και τις γαρίδες, μέσα στο λάδι, το ξίδι, το μέλι και το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σκόρδο στο ψυγείο. 


Την επόμενη μέρα, σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σβήνοντας με κόκκινο κρασί. 

Προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η κόκκινη σάλτσα. 

Περνάμε στο ξύλινο σουβλάκι 3 γαρίδες και 3 μανιτάρια εναλλάξ. 

Ψήνουμε τα σουβλάκια σε σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, γυρίζοντας τα από κάθε πλευρά για 3 λεπτά. 

Τοποθετούμε τα ψημένα σουβλάκια στο πιάτο και περιχύνουμε με την κόκκινη σάλτσα. 

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Πηγή: mothersblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου