ΥΛΙΚΑ
• 1 1/2 ποτήρι λάδι
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
• 1 κουταλάκι σόδα
• 1 κουταλάκι αμμωνία
• 1 κιλό αλεύρι
• σουσάμι (προαιρετικά)
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη την ζάχαρη, το λάδι, το ξύσμα και το κονιάκ κι ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο.
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την σόδα και την αμμωνία κι ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε το μείγμα του μπολ στην λεκάνη.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει και τα αραδιάζουμε σε ταψιά που τα έχουμε ντύσει με λαδόχαρτο.
Αν θέλουμε τα βρέχουμε με ένα πινέλο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 205 βαθμούς για 11 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου