1. Oca, Νότια Αμερική – Ονομάζεται και «yam», λόγω της λαχταριστής γεύσης του που θυμίζει… βερίκοκο.
2. Romanesco – Εξωτική παραλλαγή του κουνουπιδιού για τους λάτρεις της υψηλής… design γαστρονομίας!
3. Kohlrabi, Ινδία – Συγγενές του άγριου λάχανου, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 150 πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο.
4. Salsify, Ευρώπη – Γνωστό ως λαγόχορτο, με ιδιαίτερα πικρή γεύση, ιδανικό για χορτόπιτες (τα φύλλα) και ψητό στη σχάρα (οι ρίζες).
5. Κai-Ian, Κίνα – Το κινέζικο μπρόκολο, απαραίτητο στην καντονέζικη κουζίνα, αλλά και ευρέως διαδεδομένο στην Αμερική σε σαλάτες.
6. Sunchoke, Βόρεια Αμερική – Η γνωστή «αγκινάρα της Ιερουσαλήμ» που καμία σχέση δεν έχει με το Ισραήλ! Αντικαθιστά άνετα τις πατάτες αν και είναι αρκετά πιο γλυκό.
7. Nopales, Μεξικό – Είδος κάκτου τα φύλλα του οποίου τρώγονται αφού καθαριστούν προσεκτικά από τα αγκάθια. Φρουτώδη και δροσερή γεύση…
8. Manioc, Νότια Αμερική – Εδώδιμη ρίζα πλούσια σε υδατάνθρακες, που καταναλώνεται ακριβώς όπως οι πατάτες.
9. Dulse, Ισλανδία – Είδος φυκιών, με πλούσια περιεκτικότητα σε ιώδιο, τα οποία χρησιμοποιούνται σε σούπες αλλά και σε ιάφορα τοπικά πιάτα κατσαρόλας.
10. Yardlong, Κίνα – Κινέζικα πράσινα φασόλια τα οποία στη γεύση και στο άρωμα μοιάζουν με τα κοινά δικά μας παρόμοια λαχανικά, αν και οι Κινέζοι τα προτιμούν… ωμά.
11. Fiddleheads, Μέιν – Φύλλα από ένα είδος φτέρης, με τα οποία οι ντόπιοι παρασκευάζουν ένα παραδοσιακό πιάτο με σάλτσα μαγιονέζας.
Πηγή perierga
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου