ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. αλεύρι πολυτελείας ή 400 γρ. για όλες τις χρήσεις και 200 γρ. μαλακό
- 250 γρ. χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τοποθετούμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική και κολλώδης ζύμη.
2. Χτυπάμε περίπου 5-10 λεπτά.
3. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
4. Τοποθετούμε την ζύμη σε μια φόρμα που πριν έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.
5. Σκεπάζουμε με ζελατίνα καλά και αφήνουμε να φουσκώσει για 4-5 ώρες.
6. Μόλις η ζύμη μας ανέβει, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Πηγή: mothersblog
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου