Την άμεση ανάκληση από την ελληνική αγορά επτά ακόμα προϊόντων, στα
οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
«Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
«Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014 που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods ΑΕ» (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση «Χούτος Catering AE».
«Κεμπάπ κατεψυγμένο ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013 το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ». Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση «Ζηκούδη Β. ΕΠΕ».
Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης «Αφοί Μπατανιάν», ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής που επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη είχε ανακοινωθεί.
Την ίδια στιγμή, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία «ГОВЯДИНа» σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας.
Το προϊόν διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥΕ. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και «ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε.» (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).
Πηγή:spirospero
Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
«Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
«Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014 που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods ΑΕ» (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση «Χούτος Catering AE».
«Κεμπάπ κατεψυγμένο ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013 το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ». Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση «Ζηκούδη Β. ΕΠΕ».
Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης «Αφοί Μπατανιάν», ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής που επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη είχε ανακοινωθεί.
Την ίδια στιγμή, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία «ГОВЯДИНа» σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας.
Το προϊόν διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥΕ. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και «ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε.» (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).
Πηγή:spirospero
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου