Υλικά
8 τεμάχια
φτερούγες
½ κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
1
φλιτζάνι Καφέ ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι Τσαγιού χυμό ντομάτας
1
φλιτζάνι Τσαγιού κριθαράκι μέτριο
Αλάτι –
πιπέρι – κανέλα ξύλο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα
κομμάτια φτερούγας και τα αλατο-πιπερώνουμε.
Βάζουμε μια
χαμηλή κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε τις
φτερούγες.
Όταν
σοταριστούν ρίχνουμε μέσα και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τον
χυμό ντομάτας και περιμένουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε
δύο ποτήρια νερό και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι
της αρεσκείας μας.
Προσοχή όμως ανακατεύουμε πολύ συχνά γιατί υπάρχει κίνδυνος
να μας καεί, γιατί «κολάι» στον πάτο της κατσαρόλας.
Σε 20 λεπτά
περίπου έχει ολοκληρωθεί και ρίχνουμε μέσα το ξύλο της κανέλας ανακατεύουμε
αφήνουμε 2-3 λεπτά, δοκιμάζουμε ώστε να μην «κρατάει» το κριθαράκι και αν
είναι μαλακό το απομακρύνουμε από τη φωτιά, για να μην συνεχίσει ο βρασμός και
μας καεί…
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου