19 Μαρ 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ : Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι 
(6 μερίδες)

Υλικά
Ένα χταπόδι μέτριο
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
500 γρ. χυμό ντομάτας
1   ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

Εκτέλεση



Πλένουμε καλά το χταπόδι, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε μια χαμηλή κατσαρόλα στη στη φωτιά και  ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του χταποδιού. Το χταπόδι μας θα βγάλει αρκετά νερά, εμείς όμως θα ρίξουμε το λάδι μόλις στεγνώσει. Σοτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό.
Ρίχνουμε μέσα τα 3/4 του χυμού ντομάτας το αλάτι, το πιπέρι και 10 μπίλιες μπαχάρι.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις και ρίχνουμε και την υπόλοιπη ντομάτα.
Αφήνουμε το χταπόδι μας να βράσει μέχρι να ¨"κρατάει" λίγο.  Στη φάση αυτή θα πρέπει η κατσαρόλα μας να έχει μέσα τουλάχιστον 4 ποτήρια νερό γιαυτό ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο.
Όταν είναι σε βρασμό ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλους τους χυμούς.
Προσοχή όμως να ανακατεύουμε τακτικά όταν ρίξουμε το μακαρονάκι για να μην μας κολλήσει.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία !
Σίσυ Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου