ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
• 5-6 μήλα
• 1 κούπα ζάχαρη
• 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 1 κ.σ. κανέλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
• 5 αυγά
• 1 κούπα ζάχαρη
• 3 βανίλιες
• 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 5 αυγά
• 1 κούπα ζάχαρη
• 3 βανίλιες
• 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα και ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Βουτυρώνουμε το ταψί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα και ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου