28 Φεβ 2013

Συνελήφθη 20χρονος για συμμετοχή σε (4) επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην Αττική.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής, συνελήφθη στις 27 Φεβρουαρίου 2013, ένας 20χρονος ημεδαπός ο οποίος κατηγορείτε για τέσσερις (4) επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, στην Αττική.

Την επιτυχία αυτή σημείωσε η  νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της  της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το αντίστοιχο Γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν, η πρώτη την 10-9-2012, σε κατάστημα στην Μεταμόρφωση Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις την ιδία ημέρα (22-9-2012), διαδοχικά σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση Αττικής . 

Ο 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος συμμετείχε στις παραπάνω επιθέσεις και κατηγορείται, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες. 

Συγκεκριμένα ο συλληφθείς :
1) Στις 10-9-2012, ώρα 20:30’, εισήλθε, μαζί με άλλους οκτώ (8) άγνωστους δράστες, εντός καταστήματος - κουρείου ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση Αττικής και επιτέθηκαν σε δύο (2) αλλοδαπούς υπαλλήλους, υπηκόους Πακιστάν και σε ημεδαπό πελάτη, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους. Επίσης, έριξαν μέσα στο κατάστημα μια (1) αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές. 

2) Στις 22-9-2012, ώρα 19:50’, μαζί με άλλους δύο (2) άγνωστους δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο Αττικής, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στη θωρακική χώρα και αφαιρώντας του χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. 

3) Την ίδια ημέρα (22-9-2012) και ώρα 20:15’, στην περιοχή της Λυκόβρυσης, επιβαίνοντας μαζί με άλλους δύο (2) άγνωστους δράστες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ανέκοψαν την πορεία μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαιναν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί. Στην συνέχεια, αφαίρεσαν την μοτοσικλέτα, η οποία τελικά βρέθηκε στις 27-9-2012, ολοσχερώς καμένη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. 

4) Την ίδια ημέρα (22-9-2012) και ώρα 20:50’, στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, μαζί με άλλους άγνωστους δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, που κινούνταν πεζή και τραυμάτισαν δύο (2) από αυτούς (τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα), ενώ τους αφαίρεσαν και προσωπικά τους αντικείμενα. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 11414 (όλο το 24ωρο)
  • Με την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στο www.hellenicpolice.gr
     
    Σ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου