1 Νοε 2013

Αρακάς λαδερός

Υλικά

    500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
    2 καρότα κομμένα σε φέτες
    2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
    1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 κ.γ. ζάχαρη
    1 ματσάκι άνηθο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  
Εκτέλεση

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Mερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά


Πηγή : fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου