tag:blogger.com,1999:blog-36794441379006441512024-03-16T03:11:04.056+02:00ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2013anemos252http://www.blogger.com/profile/04344685824797047378noreply@blogger.comBlogger18235125tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-23640309823649599762024-03-13T10:00:00.000+02:002024-03-14T10:08:39.261+02:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
Υλικά για δύο τσουρέκια
1 Κιλό Αλεύρι ΓΟΧ
3 φακ. Ξηρή Μαγιά
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά (55-65γρ)
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 κ.γλ.γεμάτο Μαχλέπι
½ κ.γλ. Μαστίχα
¾ ποτήρι νερό χλιαρό
¾ φλ.τσ. Γάλα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μία λεκάνηsisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-74565369937850876432024-03-13T09:34:00.000+02:002024-03-14T10:04:35.321+02:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΛΑΓΑΝΑ Υλικά (για δύο μεγάλες Λαγάνες)1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο2 φακελάκια ξηρή μαγιά½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο1 κ.γλ. αλάτι½ κ.γλ. ζάχαρη1 κ.σ. ξύδιΛίγο σουσάμι600 γρ. Περίπου χλιαρό νερόΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το νερό αλλά χωρίς να κάψει. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε με το σύρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι ώστε να sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-88182932626220669032024-03-06T10:27:00.003+02:002024-03-06T11:53:25.082+02:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙΠήρα φόρα, μετά το λικέρ Κρασί αποφάσισα να κάνω λικέρ Λεμόνι! Μία παλιά βότκα λίγη ζάχαρη, νερό και λεμονάκια και έτοιμο το λικέρ μαςΥλικά750 ml Βότκα650 γρ. Ζάχαρη 750 ml Νερό 10 Λεμόνια Εκτέλεση Πλένουμε τα λεμόνια και αφαιρούμε το κίτρινο μέρος με μία ξύστρα ή στον τρίφτη. Προσοχή όχι το λευκό μερος, γιατί είναι πικρό και θα μας πικρίσει το λικέρ μας. sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-65406188288523695412024-03-05T11:50:00.001+02:002024-03-14T10:01:10.613+02:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΛΙΚΕΡ ΚΡΑΣΙ Αφού δοκίμασα το υπέροχο λικέρ της φιλεναδας μου Αμαλίας, ζήτησα και μου έδωσε τη συνταγή, ώστε να φτιάξω και εγώ αυτό το υπέροχα απλό λικέρ!!! Υλικά1,5 L Κρασί κόκκινο700γρ. Ζάχαρη2-3 Ξύλα Κανέλας10 γαρύφαλλα10 κόκκους Μπαχάρι5-6 φύλλα ΑρμπαροριζαςΞύσμα από ένα πορτοκάλι Εκτέλεση Η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή. Για να φτιάξουμε λικέρ sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-26164072674611127402024-02-09T14:00:00.000+02:002024-03-14T10:06:29.590+02:00«Το είπε o Βίων πχ, αξίζει να το διαβάσετε» !
«Η σοφία των ατόμων και η πείρα των αιώνων διαφυλάσσεται μέσα
στα διάφορα ρητά και αποφθέγματα»
Ντισραέλι
sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-13254449900607315362024-01-22T21:06:00.003+02:002024-01-22T21:06:44.509+02:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΥλικά για την γέμιση 2 Μήλα κόκκινα 1 Μηλο Πράσινο 2 Αχλάδια 1 Πορτοκάλι5 κ. σ. Ζάχαρη ½ κ. γλ. Κανέλα 1 κ. σ. Βούτυρο Υλικά για τη ζύμη 500 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ. και λίγο ακόμα για το ζύμωμα8 γρ. Ξηρή Μαγιά 2 Αυγά & 1 κρόκο για επαλειψη6 κ. σ. Ζάχαρη ½ κ. γλ. Αλάτι 1 κ. γλ. Μπεικιν Παουντερ 1 φλ. καφέ γάλα 1 κούπα τσαγιού Νερόsisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-10296527762370331632024-01-20T11:46:00.007+02:002024-01-24T19:38:04.127+02:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑΣυνταγή του σεφ γαμπρου μου, Γιώργου Γιαννόπουλου Υλικά1 Μικρό κόκκινο κολοκύθι περιπου 1kg1 Κρεμμύδι3 καρότα 3-4 φέτες τζίντζερ2-3 κλωνάρια Σέλερι Λίγο θυμάριαλάτιπιπέρι(προαιρετικά : ζωμό λαχανικών, κύμινο, κολιανδρο, μπουκοβο) Εκτέλεση Πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε καλά (ειδικά το κολοκύθι αφαιρώντας με ένα κουτάλι εσωτερικά τους σπόρους) και τα κόβουμε σεsisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-52296392568661163982024-01-11T11:46:00.006+02:002024-01-11T11:51:38.765+02:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ Υλικά500 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ. και λίγο ακόμα για το πλάσιμο των ζυμαρικών μας. 1 κ.γλ. Αλάτι 250-300 ml. Νερό χλιαρό Για το σερβίρισμα 150 γρ. βούτυρο αγελάδοςΛίγο πιπέρι και Κοκκινιστό κρέας Εκτέλεση Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μας μέχρι να sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-54029342379646078962023-12-22T23:07:00.003+02:002023-12-22T23:08:08.586+02:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ (68 τεμ με ζύμη των 35 γρ.)Υλικά για την ζύμη 1 κιλό αλεύρι 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό300 γρ. χυμό πορτοκαλιού300 γρ. Ηλιελαιο180 γρ. ελαιόλαδο50 γρ. Νερό 60 γρ. άχνη ζάχαρη1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη 2. κ.γ. κανέλα σκόνη Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο1 κ.γ. μαγειρική σόδαΞύσμα 2 πορτοκαλιών Για την ολοκλήρωση ανακατεύουμε σε ένα μπολ200 γρ. Καρυδοψυχα τριμμένη&sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-49698214797610994712023-12-18T23:43:00.007+02:002023-12-18T23:57:42.614+02:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΣΑΒΟΥΑΓΙΆΡ Υλικά1 πακέτο σαβουαγιάρ1,2 L Γάλα* Φρέσκο1 L Κρέμα Γάλακτος* Φυτική για γλυκά1 Ζαχαρούχο Γάλα* 300gr Ζάχαρη 6 κρόκους Αυγών 4 Βανίλιες100 gr Βούτυρο100.gr Κορν ΦλάουρΞύσμα από ένα πορτοκάλι λεμόνι. Εκτέλεση1.Αφήνουμε στην άκρη 200 γραμμάρια γάλα γιατί θα τα χρειαστούμε στα σαβουαγιάρ αργότερα. 2.Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε 100gr γάλα προσθέτουμε το κορν φλάουρ, sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-39399378506631845192023-12-18T23:26:00.007+02:002023-12-18T23:34:55.485+02:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ(60τεμ με ζύμη των 30 γρ.)Υλικά 900 gr. Αλεύρι Γ.Ο.Χ.500.gr Βούτυρο300 gr Ζάχαρη Άχνη200.gr. Αμύγδαλα καθαρισμένα5 κ.σ. Ούζο5 κ.σ. Ανθόνερο και λίγο για το ψεκασμα των κουραμπιέδων 2 Βανίλιες1/2 κ.γλ. Μπεικιν Παουντερ ΕκτέλεσηΠριν ξεκινήσουμε την διαδικασία θα πρέπει να έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να ειναι μαλακό. Το κόβουμε σε sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-2936269684881233192023-10-17T16:49:00.007+03:002023-10-17T16:51:01.614+03:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥΥλικά1,6 kg Νερατζάκι πράσινο 2 kg Ζάχαρη 1 Λεμόνι 1 Ξύλο κανέλας 2 Βανιλιες Αλάτι ΕκτέλεσηΤο πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τα νερατζάκια, όσο πιο μικρά τόσο καλύτερα!!! Δεν θα σας πω ποια εποχή θα φτιάξετε το νερατζάκι γιατί από περιοχή σε περιοχή στην Ελλάδα διαφέρει η άνθηση της νεραντζιάς και κατ' επέκταση η καρποδεσια και το sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-9107950016237727232023-10-17T16:02:00.001+03:002023-10-17T16:06:00.449+03:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Υλικά500 gr Ρεβίθια 3 Πιπεριές Πράσινες 3 Πιπεριές Κόκκινες 2 Μεγάλες ώριμες Ντομάτες 1 Μεγάλο Κρεμμύδι 3-4 Φρέσκα Κρεμμυδάκια 3-4 Καρότα ½ ματσάκι Μαϊντανό 1,5 κ.γλ. Αλάτι½ κ. γλ. Κύμινο ½ κ. γλ. Πιπέρι 1 κ. γλ. Ρίγανη 1 φλ. καφέ χυμό Λεμονιού Ελαιόλαδο ΕκτέλεσηΗ διαδικασία ξεκινάει από το προηγούμενο βράδυ. sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-5604960061138210772023-06-12T18:07:00.005+03:002023-06-12T22:28:26.303+03:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ Υλικά400 ml γάλα 180 γραμμάρια κουβερτούρα με 70% 270 γρ. βρώμη160 γρ. Σταφιδες Προαιρετικά ξηροί καρποίΕκτέλεση Παίρνουμε μία μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό μέσα και τη βάζουμε πάνω στη φωτιά. (Το νεράκι το βάζουμε για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας) Προσθέτουμε τα 400 ml γάλα και το αφήνουμε μέχρι να πάρει μία καλή βράση.&sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-89528972578060043862023-06-08T14:16:00.001+03:002023-06-08T14:16:00.134+03:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟΥλικά500γρ. Ζυμαρικά βίδες2 κονσέρβες πικαντικου τόνου 195γρ. 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα3-4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα⅓ από ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένοΑλάτι πιπέριΕκτέλεσηΒήμα 1ονΜέσα σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι (για μισό κιλό ζυμαρικά δύο κουταλάκια του γλυκού) και όταν πάρει βράση, προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά (κοχύλια ή βίδες ή πένες κτλ). Βράζουμε τα sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-37205155704942715772023-05-28T14:52:00.003+03:002023-05-28T15:02:35.742+03:00ΠΑΤΑΤΕΣ BABY ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Απο τη φιλη μου Ρηνούλα Υλικά1 kg Πατάτες baby2 Μεγαλα Λουκάνικα Χωριάτικα 2. Λεμόνια ½ φλ. τσ. Ελαιόλαδο 1 κ.σ. Μουστάρδα απαλή Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ΕκτέλεσηΠλένουμε τις πατατουλες και τις καθαρίζουμε με ένα σφουγγάρι ώστε να αφαιρέσουμε οποιαδήποτε βρωμιά έχουν. Τις τοποθετούμε μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό και τις βάζουμε να βράσουν sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-31786861311643825292023-05-14T17:35:00.004+03:002023-05-28T15:08:24.509+03:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥλικά 8 στρογγυλά κολοκυθάκια 4 μέτριες πατάτες½ κιλό κιμά 10 κ. σ. Ρύζι Γλασέ 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένολίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 500 γραμμάρια τρίφτη ντομάτα 1 ποτηράκι κρασί ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μπαχάριΕκτέλεσηΠλένουμε καθαρίζουμε τα κολοκυθάκιαsisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-49171517505505889242023-04-14T08:00:00.001+03:002023-04-14T08:00:00.255+03:00«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-354477557536372052023-04-11T20:58:00.001+03:002023-04-12T09:29:57.267+03:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΛΑΜΠΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Υλικά
1 Κιλό Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ (ΓΟΧ)
2 φακ. Ξηρή Μαγιά ή 3,5 κ.γλ.
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. Μαχλέπι
2 ποτήρια νερό χλιαρό
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κ.σ. Σουσάμι
Λίγα κανελογαρίφαλα η μπαχάρι για στόλισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μία sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-39822116387769831332023-04-11T13:00:00.002+03:002023-04-12T09:24:18.989+03:00ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ:Το μυστικό για να βάψετε τα τέλεια Κόκκινα Αυγά, για Πάσχα !
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->Για
να βάψουμε τα τέλεια αυγά θα πρέπει να επιλέξουμε άσπρα αυγά μέτριου μεγέθους. όμως
και τα μπεζ αυγά γίνονται υπέροχα!
Η
διαδικασία έχει ως εξής:
sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-17890142298388135022023-04-10T17:49:00.000+03:002023-04-12T09:25:00.869+03:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ Υλικά για δύο τσουρέκια1 Κιλό Αλεύρι ΓΟΧ 3 φακ. Ξηρή Μαγιά300 γραμμάρια ζάχαρη 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου--5 αυγά (55-65γρ)Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι2 βανίλιες1 κ.γλ.γεμάτο Μαχλέπι½ κ.γλ. Μαστίχα ¾ ποτήρι νερό χλιαρό ¾ φλ.τσ. Γάλα 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτιΕκτέλεση Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε τη sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-8772631989282878662023-04-09T13:44:00.001+03:002023-04-12T09:28:53.765+03:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Υλικά
500 γρ. Ταχίνι
370 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Νερό
70 γρ. Γλυκόζη (ή 1,5 κ.σ.)
1 βανιλίνη
70 γρ. Αμύγδαλα (προαιρετικά) ΕκτέλεσηΠριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του χαλβά μας, θα πρέπει να έχουμε ζυγίσει / μετρήση όλα τα υλικά μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί γίνεται γρήγορα και δεν θα υπάρχει χρόνος να ζυγίζουμε και να παρασκευάζουμε ταυτόχρονα.Θα χρειαστούμε ακόμα ένα sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-39490185288067443052023-04-07T13:29:00.032+03:002023-04-12T18:53:59.996+03:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ Πορτοκαλιού
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ Πορτοκαλιού* 100 τεμ
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
1½ κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 αβγά &
1 κρόκο με λίγο νεράκι για να αλείψουμε τα κουλουράκια μας ή λίγο μελι με νερό
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
2 πορτοκάλια για το ξύσμα τους και από το χυμό του ½ φλυτζάνι
2 κ.γ μπέικιν παουντερ
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
3 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-83954557111162710122023-03-31T19:53:00.001+03:002023-04-12T09:27:11.302+03:00ΣΥΝΤΑΓΗ : ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΣΑΠΑΤΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ Υλικά για 10 ψωμάκια1κιλό Αλεύρι Γ.Ο.Χ.2 φακελάκια ξηρή Μαγιά1 κ.γλ. Ζάχαρη1 κ.γλ. Αλάτι2 κ.σ. Ελαιόλαδο1 κ.σ. Ξίδι700 γρ. περίπου χλιαρό νερόΕκτέλεσηΜέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μισό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο χωρίς να ανακατέψουμε πάνω βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι. sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3679444137900644151.post-2068109458489764602023-03-16T13:30:00.001+02:002023-04-12T09:26:21.407+03:00Μάθετε πως βγήκε η φράση: "Κάτι τρέχει στα Γύφτικα" !sisihttp://www.blogger.com/profile/05484903338827833193noreply@blogger.com0