5 Αυγ 2019

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μάγια
¾ κ.τσ. Ελαιόλαδο
¾ κ.τσ. κρασί
90 γρ. Μαργαρίνη
2 κ.γλ. baking powder
2 κ.γλ. αλάτι (το αλάτι πάντα μπαίνει σε αναλογία Με το αλεύρι περίπου το 1,5% από όσο αλεύρι βάζουμε)
1/2 κ.γλ. πιπέρι
1 κ.γλ. κουρκουμά (προαιρετικά)
1 μεγάλη κούπα νερό χλιαρό



Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε μέσα σε μία λεκάνη. προσθέτουμε μέσα όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά!
Προσθέτουμε όλα τα υγρά στοιχεία και τη Μαργαρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και φτιάχνουμε μία μαλακιά ζύμη.
Βάζουμε σε ένα πιατελάκι λίγο ελαιόλαδο και σε ένα άλλο λίγη ρίγανη και λαδώνουμε τα χέρια μας ώστε να πλάσουμε μικρά μπαστουνάκια πάχους το πολύ ενός εκατοστού. Τη ρίγανη τη έχουμε σκορπίσει πάνω στον πάγκο που πλάθουμε ώστε κατά το πλασιμο να πάει εξωτερικά σε κάθε μπαστουνάκι. 
Τα μπαστουνάκια  τα κόβουμε στις επιθυμητές διαστάσεις τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 18-20  λεπτά σε προθερμασμένο στους 200 C (αντιστάσεις) φούρνο. 
Ο χρόνος ψησίματος και η θερμοκρασία, ποικίλει από φούρνο σε φούρνο, για αυτό καλό θα είναι, αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός οι 180 με 200 βαθμοί είναι αρκετοί, αν όμως είναι αδύναμος μπορεί να χρειαστεί και στους 220 βαθμούς να ψήσετε τα κριτσίνια!
Τα δοκιμάσετε πριν τα βγάλετε!
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κριτσίνια μας είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ. 

ΥΓ: Στα ταψιά του φούρνου που είναι για τις πίτες συνήθως ψήνονται πιο γρήγορα!
Βγαίνουν 100-110 τεμάχια!
Περισσότερα »