4 Απρ 2018

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ Πορτοκαλιού

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ  Πορτοκαλιού*  100 τεμ

Υλικά

250 γρ. βούτυρο
1½   κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 αβγά &
1 κρόκο με λίγο νεράκι για να αλείψουμε τα κουλουράκια μας
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
2 πορτοκάλια για το ξύσμα τους και από το χυμό του ½ φλυτζάνι
2 κ.γ μπέικιν παουντερ
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
3  βανίλιες
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει και στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά ( θα δούμε το μείγμα μας να ασπίζει).
Προσθέτουμε  ένα- ένα τα αβγά και αφού ενωθούν προσθέτουμε  το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βάζουμε  μέσα  στο αλεύρι  το baking powder και τη σόδα και ανακατεύουμε  καλά.
Προσθέτουμε σιγά -σιγά το  αλεύρι (μείγμα) και χτυπάμε ώστε να κάνουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα μας.
Πλάθουμε σε όποιο  σχήμα θέλουμε τα πασχαλινά κουλουράκια μας, τα αλείφουμε* με το αυγό (κρόκο -νερό) και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε  βάλει αντικολλητικό   χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο   φούρνο  στους 175 C ( αέρα) για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Όταν τα βγάζουμε είναι πολύ μαλακά και συνήθως νομίζουμε ότι δεν ψήθηκαν .. μην ξεγελαστούμε ! Σίγουρα έχουν ψηθεί αν θέλουμε όμως για σιγουριά,  ελέγχουμε  αν έχει  ροδίσει και το κάτω  μέρος  από  τα κουλουράκια  μας και αν ναι τότε  είναι  έτοιμα!
Τα αφήνουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί για 5-10 λεπτά για να κρυώσουνε λίγο και να "σταθούν" για να μην σπάσουν!!!!
Αν θέλουμε να τα κάνουμε τραγανά θα θα ψήσουμε πέντε λεπτά επιπλέον.

Καλή Επιτυχία!

Σίσυ  Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου